Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti

BEİJİNG, 5 Mart (Xinhua) -- Çin'in kirliliği gidermek, ekosistemleri korumak ve eski haline getirmek için daha çok çalışacağı belirtilen raporda, kalkınma teşvik edilirken emisyonların azaltılacağı ve insanlık ile doğa arasında daha fazla uyum sağlanacağı bildirildi. Çevreyi iyileştirmek için bütünsel adımlar atılacağı belirtilen rapora göre, ülke kirliliğe karşı savaşta sağlam kazanımlar elde etmek için çalışacak.

Hükümet raporunda, ülkeyi daha yeşil ve daha güzel hale getirmek için Çin'in çevre yönetiminde daha bölgeye özgü bir yaklaşım benimseyeceği, biyoçeşitliliği koruyacağı ve ulusal park tabanlı doğa koruma sisteminin gelişimini ileri seviyelere taşıyacağı belirtildi. Çin'in karbon emisyonlarını zirveye çıkarıp ardından karbon nötrlüğünü elde etmek için düzenli adımlar atacağı ve bu amaçla eylem planını yürürlüğe koyacağı da raporda vurgulandı.

Editör: İRFAN KARSLI