Dünya

Çin yeşil tarım büyümesinde ilerleme kaydediyor

Çin Tarım Bilimleri Akademisi ile Çin'de tarımsal yeşil gelişme hakkında araştırmalar yapan bir enstitü tarafından ortaklaşa hazırlanan rapora göre ülkenin üç ana tarım ürünü...

Abone Ol

Çin Tarım Bilimleri Akademisi ile Çin'de tarımsal yeşil gelişme hakkında araştırmalar yapan bir enstitü tarafından ortaklaşa hazırlanan rapora göre ülkenin üç ana tarım ürünü olan pirinç, buğday ve mısırda gübreden yararlanma oranı geçen yıl, 2015 seviyesine göre 5 yüzde puan artışla yüzde 40,2 seviyesinde bulunuyordu.

Raporda, bu üç ürün için haşere ilaçlarından yararlanma oranının da 2020 yılında, 2015 seviyesine göre 4 yüzde puan artarak yüzde 40,6 olarak gerçekleştiği belirtildi. Bitkilerin yararlandığı haşere ilacının, kullanılan toplam haşere ilacı miktarına oranı demek olan yararlanma oranının yükselmesi haşere ilaçlarının daha etkin kullanıldığı anlamına geliyor.

Raporda ayrıca geçen yıl canlı hayvan gübrelerinden yararlanma oranının yüzde 75'i geçtiği, mahsul samanından yararlanma oranının ise yüzde 86,72 seviyesine çıktığı ve tarımsal amaçlarla kullanılan plastik örtülerin yüzde 80'inin geri dönüştürüldüğü de kaydedildi.