Salı günü düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Wang, Çin'in yıllık ortalama yüzde 16,9'luk bir büyüme oranıyla temel araştırmalara yönelik fonlamayı belirgin şekilde artırdığını ifade etti. Bakan, temel araştırmaların toplam araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) harcamalarının yüzde 6'sına ulaştığını da sözlerine ekledi.

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinden Xu Jing de Çin'in dünya çapında yüksek kaliteli bilimsel ve teknolojik makalelere en çok katkıda bulunan ikinci ülke haline geldiği bilgisini paylaştı. Xu, "Çin, üst düzey akademik makalelerde aralarında malzeme bilimi, kimya, mühendislik teknolojileri, matematik ve fiziğin de bulunduğu 12 alanda en çok atıf yapılan iki ülke arasına girdi" dedi.

Nijerya'da otobüsle kamyon çarpıştı: 40 ölü Nijerya'da otobüsle kamyon çarpıştı: 40 ölü

Wang'in verdiği bilgiye göre Çin, bölgesel inovasyon merkezleri kurulmasını aktif şekilde destekliyor ve uygun koşullara sahip bölgeleri de inovasyon temelli kalkınmada başı çekmeleri için destekliyor. Bakan, ülke genelinde yüksek teknoloji bölgelerinin yarattığı toplam ekonomik çıktının, ülkenin ekonomik çıktısının tamamının yüzde 12'sinden fazlasına denk geldiğini belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI