17. “Çince Köprüsü” yarışması kültürel şenliğe dönüştü 17. “Çince Köprüsü” yarışması kültürel şenliğe dönüştü

Çin takviminde 2021 yılı, Boğa Yılı olarak geçiyor. Çin kültürü ve yemekleri giderek daha popüler hale geldikçe sadece Çin halkı değil dünyanın dört bir yanında insanlar Çin Yeni Yılı kutlamalarına katılıyor.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da insanlar, bir alışveriş merkezinin dışındaki LED ekranda gösterilen üç boyutlu altın boğa videosunun fotoğraf ve videolarını çekiyor, 10 Şubat 2021.(Fotoğraf: Chong Voon Chung/Xinhua)
Çin Müziği ve Sanatları Okulu, Avustralya'nın Adelaide kentindeki Adelaide Festival Merkezi'nde konser veriyor, 13 Şubat 2021. (Fotoğraf: Ben Searcy/Xinhua)
Çinli kadınların "Qipao" diye de bilinen geleneksel elbisesi "cheongsam" giyen kızlar, Tayland'ın başkenti Bangkok'taki Çin Mahallesi'nde fotoğraf çekiyor, 11 Şubat 2021. (Fotoğraf: Zhang Keren/Xinhua)
Japonya'nın Yokohama kentindeki Çin Mahallesi'nde bir turist, fenerlerin önünde poz veriyor, 12 Şubat 2021. Çin takviminde 2021 yılı, Boğa Yılı olarak geçiyor. (Fotoğraf: Du Xiaoyi/Xinhua)
Filipinler'in başkenti Manila'daki Çin Mahallesi'nde bir kişi süslemeleri düzenliyor, 11 Şubat 2021. (Fotoğraf: Rouelle Umali/Xinhua)
Kanada'nın British Columbia eyaletinin Richmond kentindeki Aberdeen Merkezi'nde bir çocuk Çin Yeni Yılı süslemelerini inceliyor, 11 Şubat 2021. (Fotoğraf: Andrew Soong/Xinhua)
Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan Çinli ressam Chen Jianghong, Boğa Yılı temalı hatıra pullarını, tedavüle çıkmaları vesilesiyle Paris'te düzenlenen törende gösteriyor, 6 Şubat 2021.(Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua)
Portekiz'in başkenti Lizbon'un Almirante Reis Bulvarı'nda Çin Yeni Yılı için asılan kırmızı bir fener, 12 Şubat 2021. (Fotoğraf: Pedro Fiuza/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI