Çin'in merkez bankası olan Çin Halk Bankası, ve beş hükümet dairesi tarafından ortaklaşa yayınlanan belgeye göre, kırsal kapsayıcı mali reform deneyleri genişletilirken, kırsal canlılığı destekleyen finans hizmetlerine yönelik pilot bölgeler inşa edilecek. Belgede, aile çiftlikleri ve çiftçi kooperatifleri gibi yeni tip kırsal kuruluşların, çiftçilerin gelir artışı, tarım ürünleri tedariki ve tarım sektörünün dönüşümü ile modernizasyonu alanlarında giderek hayati önem kazandığı belirtildi.

Belgede bilgi paylaşımının güçlendirilmesi, kredi kullandırılmasının yaygınlaştırılması, özel finans ürün ve hizmetlerinin inovasyonu, finans kanallarının genişletilmesi ve çeşitlendirilmesinin de aralarında olduğu pek çok talebin yanı sıra tarım sigortası hizmetlerinin iyileştirilmesine ilişkin talepler de yer alıyor.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Belgeye göre, mali kurumların kırsal canlandırmaya ilişkin hizmet performansının değerlendirilmesinde yeni tip kırsal işletmelere yönelik mali hizmetler dikkate alınacak. Çin Halk Bankası, kırsal kesimdeki sanayi entegrasyonunu desteklemek ve tarım sektörünün kalitesi, verimliliği ve rekabet gücünü artırmak için bundan sonra ilgili daireler, yerel yönetimler ve finans sistemiyle yakın şekilde çalışacağını belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI