Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun çevrimiçi olarak yayınladığı genelgede, 1 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe girecek politikaların kaynakların verimli kullanımını ve fotovoltaik ile rüzgar enerjisi gibi yeni enerji sektörlerinin yüksek kaliteli gelişimini desteklemeyi amaçladığı belirtildi. Genelgeye göre, yeni yenilenebilir enerji projelerince üretilen elektriğin fiyatı kömürle çalışan yerel üreticilerinkilerle denk olmalı veya 2021 yılındaki şebeke fiyatı piyasa işlemleri yoluyla belirlenmeli.

Yeni onaylanan açık deniz rüzgar ve güneş enerjisi projelerinin elektrik fiyatları, 2021 yılı itibarıyla bulundukları eyalet düzeyindeki bölgelerin fiyatlandırma yetkilileri tarafından belirlenecek. Genelge ayrıca yerel yönetimleri de yenilenebilir enerji endüstrilerinin sürdürülebilirliği ile sağlıklı gelişimini desteklemek için politikalar oluşturmaya teşvik ediyor.

Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor

Editör: İRFAN KARSLI