BEİJİNG, 12 Ocak (Xinhua) -- Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı'nın (MIIT) verdiği bilgiye göre, ülkedeki yeni enerjili araç satışı geçen yıl 3,52 milyon adede ulaştı. "Çin'in yeni enerjili araç sektörü, geçen yıl üretim ve satışlarda sağlam büyüme ivmesini sürdürdü" diyen Çin Otomobil Üreticileri Birliği Genel Sekreteri Fu Bingfeng, yeni enerjili araçlardaki güçlü satışların Çin'in otomobil piyasasındaki talebi desteklemek konusundaki önemini vurguladı. Geçen yıl, Çin'in yeni enerjili araç ihracatı özellikle güçlü bir performans sergiledi ve 310.000 adet araç ihraç edildi.

Yeni enerjili araç satışlarındaki artış, ülkedeki destekleyici altyapının kademeli bir şekilde geliştirilmesinden sonra yaşandı. Çin, 2021 yılı sonuna kadar 75.000 şarj istasyonu, 2,62 milyon şarj kümesi ve 1.293 batarya yenileme istasyonu kurdu. MIIT yetkilisi Guo Shougang, Çin'in yeni enerjili araç endüstrisinin buna rağmen uluslararası rakiplerin baskısıyla karşı karşıya olduğunu, endüstriyel ve tedarik zincirlerinin istikrara kavuşması için mücadele verdiğini söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Yerel yetkililere seslenen Guo, yeni enerjili araç satışlarını artıracak sağlam bir ortam yaratmak amacıyla NEV'lerin park ve şarj imkanları konusundaki politikaları önceliklendirme ve arabaların satın alması ile ilgili koşulları iyileştirme çağrısında bulundu.

Guo, bakanlığın da 2022 yılında daha fazla batarya şarj tesisi kurulmasına yönelik çabaları artıracağını sözlerine ekledi.

Çarşamba günkü veriler, aynı zamanda Çin'in otomobil üretimi ile satışlarının son üç senedir yaşadığı ardı ardına gerilemenin de 2021'de sona erdiğini gösterdi. Çin'in otomobil üretimi 2021'de bir önceki seneye göre yüzde 3,4, otomobil satışları da yüzde 3,8 arttı.

Editör: İRFAN KARSLI