Çin

Çin yemekleri Ramazan'da Filistinlilerin sofralarına konuk oluyor

Abone Ol

RAMALLAH, 20 Nisan (Xinhua) -- Çin yemekleri Ramazan'da Filistinlilerin iftariyelikleri arasında popülerlik kazandı. Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Çin mutfağıyla tanınan Amir al-Dali'nin restoranı, Ramazan'ın her gününde müşterilerle dolup taşıyor. Müslümanlar güneşin batmasıyla saatler süren oruçlarını açmak için sofralarını türlü türlü lezzetlerle donatıyor. Xinhua'ya konuşan 28 yaşındaki şef, geleneksel Filistin yemeklerinin genelde sıvı yağ, katı yağ ve şeker açısından zengin olduğunu ve uzun orucun ardından tüketildiğinde sağlığa zararlı olabileceğini söyledi. Şef, "Böylelikle Çin yemekleri, yağlı yemeklerimize mükemmel bir alternatif olarak toplumumuzda trend oldu" diye ekledi. TikTok'un da Çin yemeklerinin Filistinliler arasında popüler olmasına katkıda bulunduğunu kaydeden Dali, birçok Çinli şefin yemeklerini doğada pişirdiğini ve sağlığa faydalarını açıkladığını hatırlattı.

Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki bir restoranda Çin yemekleri hazırlayan Filistinli şef Amir al-Dali, 9 Nisan 2023. (Fotoğraf: Ayman Nobani/Xinhua)

Şef, restoranında Kung Pao tavuğu, Çin mantısı çorbası, Çin böreği, erişte, balık ve karidesin en popüler Çin yemekleri olduğunu söyledi. Restoranın müşterilerinden Maamoun al-Saied, Xinhua'ya yaptığı açıklamada, Çin yemeklerinin son derece besleyici ve dengeli olduğunu ve beden ve metabolizmanın ihtiyaç duyduğu her şeyi sağladığını dile getirdi. 52 yaşında olan al-Saied, "Acılı olanlar başta olmak üzere bazı Çin yemekleri, Filistinlilerin damak zevkine son derece uygun. Ayrıca Çin mutfağı daha sağlıklı ve sağlıklı bir kiloda kalmamıza yardımcı oluyor" diye konuştu.