Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Çinli ilaç şirketi Sinovac'ın ürettiği Kovid-19 aşılarının üçüncü sevkiyatı Meksiko Uluslararası Havaalanı'na Cumartesi günü ulaştı. Meksika'nın Çok Taraflı İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Martha Delgado, Çin'in ürettiği aşıların yeni partisinin Meksika'ya gelişinin Meksika ile Çin arasındaki yakın işbirliğinin ve güçlenen bağların önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.

Delgado, "Çin'den yeni doz aşılar her elimize ulaştığında Dışişleri Bakanı (Marcelo) Ebrard, Meksika'nın Çin'den ve Çin'in Meksika Büyükelçisi Zhu Qingqiao'dan gördüğü dayanışma jestini asla unutmayacağını söyledi" dedi. Meksika'nın Sağlık Risklerine Karşı Koruma Federal Komisyonu'nun Sinovac aşısı için koronavirüse karşı acil kullanım izni vermesinin ardından aşıların ilk partisi Meksika'ya Şubat ayında ulaşmıştı. Meksika hükümeti, Aralık ayında başlayan aşılama kampanyasının parçası olarak ülkenin yoksul bölgelerinde yaşayan yaşlıları aşıladı. Meksika, Cumartesi itibarıyla 2,1 milyonun üzerinde Kovid-19 vakası ve 193.851 Kovid-19 kaynaklı ölüm bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI