Yurt

Çin, Yangtze Nehri'ne ender bulunan balıklar saldı

HEFEİ, 10 Aralık (Xinhua) Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinin Wuhu kentinde gerçekleşen balık salımı işlemi, nesli tükenmekte olan türlerin yabani hayattaki nüfusunu eski hali...

Abone Ol

HEFEİ, 10 Aralık (Xinhua) Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinin Wuhu kentinde gerçekleşen balık salımı işlemi, nesli tükenmekte olan türlerin yabani hayattaki nüfusunu eski haline getirmeye yardımcı olmayı hedefliyor. İşlem, Çin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Anhui eyaleti himayesinde gerçekleştirildi. Çin mersin balığı, Çin'de devlet tarafından birinci sınıf koruma altında olan bir tür iken, kefal balığı ikinci sınıf koruma altında bulunuyor.

Bu defa serbest bırakılan 200'den fazla esaret altında yetiştirilmiş Çin mersin balığı arasında en büyüğünün uzunluğu yaklaşık 1,75 metre, ağırlığı ise 65 kilogramın üzerinde. Son yıllarda yasadışı balıkçılığı hedef alan Çin, kirlilik üreten fabrikaları kapatarak ve esaret altında yetiştirilmiş yavru balıkları yaban hayata bırakarak, nehirdeki nesli tükenme tehlikesi altında bulunan türleri kurtarma çabalarını hızlandırdı.