BEİJİNG, 8 Eylül (Xinhua) -- Çin'de birçok kurum, Süper Tayfun Yagi'nin etkileri nedeniyle acil müdahale çalışmalarını hayata geçirdi. Devlet Sel Kontrol ve Kuraklık Yardım Merkezi, Cumartesi günü Yunnan'daki sel felaketine karşı dördüncü seviye acil durum müdahalesini devreye soktu ve rehberlik ile destek sağlamak üzere eyalete bir çalışma grubu gönderdi. Genel merkez aynı gün Acil Durum Yönetimi Bakanlığı, Su Kaynakları Bakanlığı ve diğer hükümet organları ile koordinasyon sağlayarak, hasar gören altyapının onarımı ve selden etkilenen bölge sakinlerine yardım sağlanması konusunda ortak talimatlar verdi.

Çin Ticaret Bakanlığı: ABD'nin Çin mallarına yönelik gümrük vergisi artışlarına karşıyız Çin Ticaret Bakanlığı: ABD'nin Çin mallarına yönelik gümrük vergisi artışlarına karşıyız

Ayrıca, etkilenen sakinlerin taşınması, yeniden yerleştirilmesi ve kurtarma operasyonları için hazırlıkların yapılması konusunda yerel çalışmalar teşvik edildi. Acil Durum Yönetimi Bakanlığı, ikincil felaketlerin önlenmesi, yağış tahminleri ve erken uyarıların iyileştirilmesi ile halkın endişelerine anında yanıt verilmesi için bilgi paylaşımının artırılması gerektiğini vurguladı. Bu yılın 11. tayfunu olan Süper Tayfun Yagi, Cuma günü Çin'de iki kez karaya çıkarak önce Hainan'ı ardından da Guangdong'u vurdu.

Kaynak: rss