New York Times: Çin küresel yeşil dönüşümde son dönemde kaydedilen ilerlemelerde başı çekiyor New York Times: Çin küresel yeşil dönüşümde son dönemde kaydedilen ilerlemelerde başı çekiyor

GUANGZHOU, 27 Haziran (Xinhua) -- Çin ve Vietnam donanmaları, Beibu Körfezi'ndeki 36. ortak devriyelerini Perşembe günü tamamladı. Taraflar iki günlük devriye için ikişer gemi gönderdi. Çin donanması, devriyeye Tongling ve Hanzhong adlı iki gemiyle katıldı. İki ülke arasında 2005 yılında imzalanan anlaşma uyarınca rutin bir faaliyet olan devriye, iki ülke arasındaki kapsamlı stratejik işbirliği ortaklığını derinleştirmeyi amaçlıyor.

Güney Çin Denizi'ndeki Beibu Körfezi'nde Çin ve Vietnam donanmalarının 36. ortak devriyesi sırasında devriye gezen Çin gemileri, 26 Haziran 2024. (Fotoğraf: Li Zhengsong /Xinhua)

Güney Çin Denizi'ndeki Beibu Körfezi'nde Çin ve Vietnam donanmalarının 36. ortak devriyesi sırasında arama ve kurtarma tatbikatı yürüten Çin ve Vietnam gemileri, 26 Haziran 2024. (Fotoğraf: Li Zhengsong /Xinhua)

Güney Çin Denizi'ndeki Beibu Körfezi'nde Çin ve Vietnam donanmalarının 36. ortak devriyesinin ardından Vietnamlı meslektaşlarına el sallayarak veda eden Çinli denizciler, 27 Haziran 2024. (Fotoğraf: Li Zhengsong/Xinhua)

Güney Çin Denizi'ndeki Beibu Körfezi'nde Çin ve Vietnam donanmalarının 36. ortak devriyesi sırasında devriye gezen Vietnam gemisi, 26 Haziran 2024. (Fotoğraf: Zhou Luyao/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay