Bamyan Vilayeti Afet Yönetimi ve İnsani Yardım İşleri Müdürü Mawlawi Shakir Tahir her bir aileye, Çin tarafından gönderilen 50 kilogram pirinç ve 50 kilogram buğday ile UNICEF tarafından gönderilen bir paket sabun ve sağlık kiti verildiğini söyledi.

BAMYAN, 4 Nisan (Xinhua) -- Afgan yetkililer, Çin'in gönderdiği insani yardım ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından gönderilen yardımı, geçen hafta ülkenin orta kesimindeki Bamyan vilayetinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı. Vilayet Afet Yönetimi ve İnsani Yardım İşleri Müdürü Mawlawi Shakir Tahir, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, her bir aileye Çin tarafından gönderilen 50 kilogram pirinç ve 50 kilogram buğday ile UNICEF tarafından gönderilen bir paket sabun ve sağlık kiti verildiğini söyledi. Tahir, Afganistan'a halkın büyük bir kesiminin yoksulluk çektiği kritik bir safhada insani yardım gönderen Çin ve UNICEF'e müteşekkir olduklarını ifade etti.

Afganistan'ın Herat vilayetinde Çin'in gönderdiği insani yardımları alan Afganlar, 2 Mart 2023. (Fotoğraf: Mashal/Xinhua)

Çin: Lübnan'ın egemenlik ve güvenliğine yönelik her türlü ihlale karşıyız Çin: Lübnan'ın egemenlik ve güvenliğine yönelik her türlü ihlale karşıyız

Yetkili, Çin ve UNICEF'in ortak yardımlarının dört ilçede 446 aileye dağıtıldığını belirtti. İnsani yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren bölge sakini Rajab Moahid, Xinhua'ya, "Bu kadar kritik bir durumda bize yardım ettikleri için hem UNICEF'e hem de Çin'e teşekkür ediyoruz" dedi. Çin, savaşın yıktığı ülkedeki yoksul ve selden etkilenen ailelere geçen yıl Kovid-19 aşıları, kışlık giysiler, çadırlar ve gıda malzemeleri dağıtarak destek vermişti. 

Editör: Şeymanur Erbay