Dünya

Çin ve UNDP Lübnan'da kadınlara ve gençlere ekonomik fırsatlar sağlayacak

UNDP, Çin'in Lübnan'da üretim sektörlerinde çalışan kadın ve gençlerin geçim kaynaklarını iyileştirmek, Mikro, Küçük ve Orta Boyutlu İşletmelerin ve kooperatiflerin iş idaresi...

Abone Ol

UNDP, Çin'in Lübnan'da üretim sektörlerinde çalışan kadın ve gençlerin geçim kaynaklarını iyileştirmek, Mikro, Küçük ve Orta Boyutlu İşletmelerin ve kooperatiflerin iş idaresi ve e-ticaret kapasitelerini artırmak, İş Geliştirme Hizmeti veren kurumları güçlendirmek, pazarlara erişimi bir e-ticaret platformu üzerinden genişletmek ve Çin pazarına erişimi kolaylaştırmak için mali yardımda bulunacağını söyledi.

Çin'in Lübnan Büyükelçisi Qian Minjian, "Lübnan çoklu krizlerin sıkıntısı içindeyken Çin hükümeti, kadın ve gençlere ekonomik anlamda destek sağlamak başta olmak üzere Lübnan'daki mevcut durumu iyileştirmek adına aktif bir çaba göstermek için UNDP ile ortaklık yapıyor" dedi.

UNDP Lübnan Daimi Temsilcisi Celine Moyroud; bunun, UNDP'nin Lübnan'da Çin ile gerçekleştirdiği ilk ortaklık olduğunu söyledi. Moyroud, "Kimsenin geride kalmaması için, ekonomik fırsatlar ve yeni pazarlara erişim sağlayarak Lübnan'daki çoklu krizlerin etkisinin azaltılmasında kadın ve gençleri destekleyeceğiz" diye konuştu.