Kültür - Sanat ve Tarih

Çin ve Türkiye ilişkilerinin 50. yılında Ankara'da Çin İpek Nakış ve Heykel Sergisi açıldı

Çin ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte yüzlerce parça Suzhou ipek nakışı örneği ile Çin heykel...

Abone Ol

Çin ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte yüzlerce parça Suzhou ipek nakışı örneği ile Çin heykelleri sergileniyor. Açılış törenine Çin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Cheng Weihua, Çin Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Shi Ruilin, milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ile diğer Çinli diplomatlar ve çeşitli alanlardan Türk temsilciler katıldı.

Cheng, büyük gelişim potansiyeli ve ortak çıkarları olan Çin ile Türkiye'nin gelecekte iki ülke arasındaki bağları daha da derinleştirme gayreti gösterme arzusunda olduğunu belirtti. 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeynep Dila Yavuz, yaşıtlarıyla birlikte "Yarın Daha İyi Olacak" adlı Çince şarkıyı seslendirdi. Gençler, geleneksel Çin giysisi cheongsam ve Tang ceketleri içinde bir sahne gösterisi de gerçekleştirdi.

Çin diline, mutfağına ve kültürüne duyduğu büyük ilgiyi dile getiren Yavuz, şu anda Çince öğrendiğini ve gelecekte Çin'i ziyaret etmeyi umduğunu söyledi. Yavuz, "Sergi, Çin halkına seslenmek ve Çin kültürüne Türkiye'den daha fazla kişinin ulaşmasını sağlamak adına benim için büyük bir fırsat oldu" diye konuştu.

Zeynep'in Çince öğretmeni Dong Yingchun, öğrencisinin "Yarın Daha İyi Olacak" şarkısını, pandeminin gölgesinde herkesi olumlu ve umutlu olmaya teşvik etmek ve Çin-Türkiye ilişkilerinin geleceğine dair iyi dileklerini sunmak için seçtiğini söyledi. Çin Ankara Büyükelçiliği, Türk Çin Dostluk Vakfı ile Yenimahalle Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Perşembe günü başlayan sergi Cumartesi gününe kadar sürecek.