ST. PETERSBURG, 12 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Sırbistan Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vulin, Rusya'nın St. Petersburg kentinde bir araya gelerek iki ülke lideri tarafından varılan mutabakatın daha fazla hayata geçirilmesi konusunda anlaştı. Wang Çarşamba günü gerçekleşen görüşmede Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Sırbistan'a yaptığı son resmi ziyaretinin olumlu sonuçlar verdiğini hatırlatarak, iki ülke liderinin sağlam bir karşılıklı güven tesis ettiklerini, geniş bir mutabakata vardıklarını ve iki ülke arasında ortak geleceğe sahip toplum inşa etmek için çalıştıklarını ifade etti.

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Wang, iki ülke liderleri tarafından varılan önemli mutabakatı uygulamak ve karşılıklı fayda sağlayan işbirliğini derinleştirmek için Sırbistan ile çalışmaya hazır olduklarını belirtti. Vulin ise iki ülke ilişkilerinin giderek güçlendiğini ve istikrarlı seyrettiğine işaret etti ve Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Sırbistan'a yaptığı başarılı ziyaretin yeni dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha güçlü ve istikrarlı olmasını sağladığını kaydetti. Çin'in uluslararası ilişkilerde eşitlik ilkesine bağlılığını takdir ettiklerini söyleyen Vulin, Çin ile çeşitli alanlarda ikili işbirliğini geliştirmek için sabırsızlandıklarını ifade etti.

Kaynak: rss