BEİJİNG, 26 Eylül (Xinhua) -- Çin, Rusya ile diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 75. yıldönümünü kutlamak üzere başkent Beijing'de bir resepsiyon düzenledi. Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Li Hongzhong Çarşamba günü düzenlenen resepsiyona katılarak bir konuşma yaptı. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Li, Çin ile Rusya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana geçen 75 yılda ikili ilişkilerin zamana meydan okuduğunu ve sarsılmazlığını koruduğunu belirtti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang: Çin ve AB karşılıklı güven ve işbirliğini artırmalı Çin Dışişleri Bakanı Wang: Çin ve AB karşılıklı güven ve işbirliğini artırmalı

Li, Çin-Rusya ilişkilerinin iki ülkenin liderlerinin kılavuzluğu altında yeni dönemde yüksek bir seviyede ilerlediğini ifade etti. Li, Çin'in iki ülke liderlerinin vardığı önemli mutabakatın kılavuzluğunda karşılıklı stratejik güveni pekiştirmek, aktif şekilde karşılıklı fayda sağlayan yeni bir işbirliği modeli inşa etmek, iki halk arasındaki karşılıklı anlayışı ve bağlılığı artırmak ve küresel refah ve istikrarı korumak üzere Rusya ile çalışmaya istekli olduğunu dile getirdi.

Rusya'nın Çin Büyükelçisi Igor Morgulov ise Rusya'nın iki ülke liderlerinin vardığı önemli mutabakatı etkin bir şekilde uygulamak ve ikili ilişkilerin sürekli gelişimini teşvik etmek üzere Çin ile çalışmaya istekli olduğunu söyledi. Çin Halkı Yabancı Ülkelerle Dostluk Derneği ve Çin-Rusya Dostluk Derneği'nin ortak ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Çin ve Rusya toplumlarının her kesiminden yaklaşık 300 temsilci katıldı.

Kaynak: rss