Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı

MOSKOVA, 20 Ağustos (Xinhua) -- Çin Devlet Konseyi Üyesi Shen Yiqin ve Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova Moskova'da düzenlenen Çin-Rusya Beşeri Bilimler İşbirliği Komitesi'nin 25. oturumuna eş başkanlık yaptı. Pazartesi günü düzenlenen oturumda Shen ve Golikova halklar arası etkileşim ve kültürel işbirliğini daha da artırma sözü verdi. Çin-Rusya Beşeri Bilimler İşbirliği Komitesi'nin eş başkanı da olan Shen, halklar arası etkileşimin Çin-Rusya ilişkilerinin önemli bir parçasını oluşturduğunu ifade etti. Shen Çin Komünist Partisi 20. Merkez Komitesi'nin 3. genel oturumunda Çin ile Rusya arasındaki beşeri bilimler işbirliğine yeni ivme kazandıracak olan halklar arası etkileşim konusunda uluslararası işbirliğinin genişletilmesinin vurgulandığını hatırlattı.

Shen diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yıldönümünü yeni bir başlangıç noktası olarak kabul eden iki ülkenin, liderlerinin üzerinde uzlaşıya vardığı önemli mutabakatı ciddiyetle hayata geçirmesi, beşeri alanda ilgili işbirliği planlarının uygulanmasını artırması, Çin-Rusya Kültür Yılları gibi kilit faaliyetleri birlikte başarıyla düzenlemesi ve beşeri bilimler alanındaki işbirliğinde yüksek kaliteli kalkınmaya yönelik yeni bir dönemi birlikte karşılaması gerektiğini belirtti. Komitenin diğer eş başkanı Golikova ise Rusya-Çin insani işbirliğinde elde edilen verimli sonuçları överken, ikili ilişkilerin gelişimini artırmak üzere Çin ile beşeri bilimler alanındaki tatbiki işbirliğini derinleştirmeye ve genişletmeye devam etme isteğini dile getirdi. Çeşitli alanlarda işbirliği anlaşmalarının imzalanmasına da nezaret eden Shen ve Golikova daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Kaynak: rss