GUANGZHOU, 16 Temmuz (Xinhua) -- Çin ve Rus filoları üç günlük bir ortak deniz tatbikatı için Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Zhanjiang kentindeki bir deniz limanından Pazartesi günü yola çıktı.

Askeri bir kaynağın bildirdiğine göre filonun tatbikatı, halihazırda devam eden Çin-Rusya ortak tatbikatının kilit bir parçası olarak, demirleme savunması, ortak keşif ve erken uyarı, ortak arama kurtarma ve ortak hava ve füze savunması gibi konuları içerecek.

Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı

Kaynak ayrıca planlama aşamasında daha önce yapılan görüşmeler ve fikir alışverişlerinin sonuçlarını test etmek için canlı silah atışları yapılacağını ifade etti.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Zhang Xiaogang Cuma günü yaptığı açıklamada, Çin ve Rus silahlı kuvvetlerinin Zhanjiang yakınlarındaki sularda ve hava sahasında "2024 Ortak Deniz Tatbikatı'na" başladıklarını duyurmuştu. Tatbikatın Temmuz ortalarına kadar sürmesi bekleniyor.

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Zhanjiang kentindeki bir limandan ayrılmak için hazırlanan Çin'e ait güdümlü füze muhribi Nanning görülüyor, 15 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Yun/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Zhanjiang kentindeki bir limanda Rusya'ya ait hafif savaş gemisi Gromkiy'de çalışan Çin destek personelleri görülüyor, 15 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Yun/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Zhanjiang kentindeki bir limanda Rusya'ya ait hafif savaş gemisi Gromkiy'in mürettebatı görülüyor, 15 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Yun/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Zhanjiang kentindeki bir limandan ayrılan Rusya'ya ait hafif savaş gemisi Gromkiy görülüyor, 15 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Wang Jian/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay