Çin ve Mısır Pazar günü, Gazze Şeridi'ndeki yerel halkın acil ihtiyaçlarını karşılamak için Filistinlilere 500.000 doz Kovid-19 aşısı bağışlamaya karar verdi. Karar, Mısır'ın kuzeyindeki kıyı kenti El Alameyn'e resmi ziyarette bulunan Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri arasında yapılan görüşmenin ardından duyuruldu.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı
Gazze'deki bir klinikte Sinopharm Kovid-19 aşısı dozunu gösteren bir sağlık çalışanı, 3 Haziran 2021. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua) Filistinlilerle

İsrailliler arasında yaşanan son çatışmanın ardından mevcut durumla yakından ilgilenen iki ülke, uluslararası toplumun bir yandan Filistin sorununa adil bir çözüm bulmaya yönelik çabalarını sürdürürken diğer yandan Filistin halkının insani durumuyla ilgilenmesi, özellikle de yerel halkın Kovid-19'la mücadelesine yardımcı olacak somut önlemler alması gerektiğini vurguladı.

Gazze'deki aşı kampanyası sırasında bir tıp merkezinde Kovid-19 aşısı olan bir Filistinli, 20 Nisan 2021. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)

Bağışlanacak aşı dozları, iki ülkenin ortak girişimiyle Mısır'da kurulan imalat tesislerinde üretilecek ve Filistin tarafıyla koordinasyon içinde en kısa sürede gönderilecek.

Editör: İRFAN KARSLI