BEİJİNG, 7 Ağustos (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ile telefon görüşmesi yaptı. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Wang, Çin ve Mısır arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığın, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin stratejik kılavuzluğunda önemli gelişme kaydettiğini ve tarihin en iyi döneminde olduğunu ifade etti. İki bakan Salı günü gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Ortadoğu'daki durum hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğramasının bölgedeki durumu daha tehlikeli boyuta taşıdığını belirten Wang, Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın temel ilkelerini ihlal eden, İran'ın egemenlik ve onurunu çiğneyen, barışı teşvik çabalarını ciddi şekilde baltalayan ve Gazze'de ateşkesin sağlanmasını giderek ulaşılması zor hale getiren bu tür suikast eylemlerine kararlılıkla karşı çıkıp şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı

Wang ayrıca, Çin'in Arap ülkeleriyle dayanışmasını güçlendireceğini ve gerilimin daha fazla tırmanmasını ve durumun daha da kötüleşmesini önlemek için tüm taraflarla birlikte çalışacağını söyledi. Abdulati ise Çin'in Ortadoğu'da barışın tesis edilmesi sürecinde oynadığı önemli rolü takdir ettiklerini ve Filistinli gruplar arasındaki uzlaşıyı destekleme çabaları için minnettar olduklarını belirtti. Bakan, bölgedeki tansiyonun daha fazla tırmanmasını önlemek için Çin ile yakın işbirliğini sürdürmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: rss