Dünya

Çin ve İsrail'den daha verimli inovasyon işbirliğini destekleme sözü

BEİJİNG, 25 Ocak (Xinhua) Toplantıda iki taraf, inovasyonda işbirliğini ilerletme taahhüdünde bulundu. Wang, Çin-İsrail İnovasyon İşbirliği Eylem Planı'nın (2018-2021) uygula...

Abone Ol

BEİJİNG, 25 Ocak (Xinhua) Toplantıda iki taraf, inovasyonda işbirliğini ilerletme taahhüdünde bulundu. Wang, Çin-İsrail İnovasyon İşbirliği Eylem Planı'nın (2018-2021) uygulanmasından bu yana iki tarafın inovasyon yönlendirmesini ve kurumsal güvenceleri güçlendirdiğini, pragmatik işbirliğini derinleştirdiğini ve personel değiş tokuşunu teşvik ettiğini söyledi. İkili ilişkiler ve işbirliğinin sürekli derinleştirilmesini ve Çin ile İsrail arasındaki yenilikçi kapsamlı ortaklığın yeni bir aşamaya geçmiş olmasını takdirle karşılayan Wang; iki tarafın, iki cumhurbaşkanının talimatlarını yerine getirip Çin-İsrail Ortak İnovasyon İşbirliği Komitesi'nin önemli rolünü stratejik bir bakış açısıyla değerlendirip diplomatik ilişkilerin 30. yıl dönümünü, siyasal karşılıklı güveni artırmaya ve halklar arası ve kültürel alışverişi genişletmeye yönelik bir fırsat olarak kullanması çağrısında bulundu.

Wang, iki tarafın önemli uzlaşmaların ve önde gelen projelerin uygulanmasını teşvik edeceği, yıl içinde serbest ticaret görüşmelerini sonuçlandıracağı, inovasyon fikir ve kaynaklarında sinerjiyi yakalayacağı, aşı ve ilaç araştırma ve geliştirme gibi alanlarda işbirliğini güçlendireceği ve böylelikle çeşitli alanlardaki Çin-İsrail inovasyon işbirliğinin gelişip iki ülkenin ekonomik ve toplumsal kalkınmasını destekleme ve insanların refahını artırmada daha fazla rol oynayabileceği umudunu da dile getirdi. Lapid ise İsrail'in Çin-İsrail Ortak İnovasyon İşbirliği Komitesi'nin rolünü tam olarak yerine getirmesini sağlamak ve İsrail ile Çin arasındaki inovasyon işbirliğini iki halka daha fazla fayda sağlayacak şekilde teşvik etmek üzere Çin'le yakın şekilde çalışmaya istekli olduğunu söyledi. Wang ve Lapid birlikte Çin-İsrail İnovasyon İşbirliği Eylem Planı'nı (2022-2024) imzaladı ve bilim ve teknoloji, sağlık, kültür, çevrenin korunması, temiz enerji ve fikri mülkiyet hakları alanlarında yedi işbirliği anlaşmasının imzalanmasına tanıklık etti.