BEİJİNG, 16 Mart (Xinhua) -- Çin'i başarıyla gerçekleştirdiği yıllık "İki Oturum" için tebrik eden Abdullahiyan, İran nükleer sorunu konusunda Ortak Kapsamlı Eylem Planı'na (OKEP) tekrar riayetin sağlanmasına yönelik müzakerelerdeki son gelişmeler hakkında Wang'a bilgi verdi.

Abdullahiyan, İran'ın iyi bir anlaşmaya varma yolunda çalışmak üzere en kısa zamanda müzakere masasına dönmeye ve ilgili taraflarla istişareler yoluyla geriye kalan son pürüzleri çözmeye hazır olduğunu söyledi.

İran'ın, müzakerelerde sergilediği yapıcı rolden dolayı Çin'e teşekkür ettiğini belirten Abdullahiyan, Çin'in verdiği desteği sürdürmesini umduğunu dile getirdi. Wang ise Çin'in nükleer anlaşmaya riayetin tekrar sağlanması konusunda erken bir anlaşmayı her zaman desteklediğini ve buna yönelik çabalara açık ve bu çabaları destekleyici olduğunu ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü Çin Dışişleri Bakanı Wang, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü

Wang; Çin tarafının, İran'ın meşru kaygılarını anladığını, meşru hak ve çıkarlarını koruma konusunda İran'ı desteklediğini ve uluslararası hukukta temeli olmayan tek taraflı yaptırımlara karşı olduğunu vurguladı. Wang, hızla değişen uluslararası ve bölgesel durum karşısında Çin'in, İran nükleer sorununun çözümünü, bölgesel barış ve istikrar doğrultusunda ilerleterek İran'la koordinasyon ve işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğunu söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI