Dünya

Çin ve Hollanda işbirliğini geliştirecek

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin ve Hollanda'nın eşitlik ve karşılıklı saygıya dayalı diyalog ve alışveriş yürüteceğini ve salgın önleme ve kontrolüne gerekli ilgiyi gösterirken...

Abone Ol

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin ve Hollanda'nın eşitlik ve karşılıklı saygıya dayalı diyalog ve alışveriş yürüteceğini ve salgın önleme ve kontrolüne gerekli ilgiyi gösterirken iki ülke arasında uzman personel değişimi ve pratik işbirliğini de kolaylaştıracağını umduğunu söyledi.

Li, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile yaptığı telefon görüşmesinde, halen Çin-Hollanda ilişkilerinin iyi bir şekilde geliştiğini ve Kovid-19 pandemisinin etkisine rağmen elde edilen olumlu sonuçlarla çeşitli alanlarda ikili işbirliğinin ilerlemeye devam ettiğini söyledi. Li, Çin'in, Çin-Avrupa Birliği (AB) yatırım anlaşması müzakerelerinin bir an önce sonuçlanması için AB ile birlikte çalışmaya istekli olduğunu söyledi.

Li şöyle konuştu: "Şu anda, dünyadaki ekonomik iyileşme zor bir süreçten geçiyor. Çin, sosyal ve ekonomik kalkınma ile salgının önlenmesi ve kontrolünü koordine etti ve ülke genelinde uyumlu çabalarla bu yıl için pozitif ekonomik büyüme sağlama yolunda."

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinde bulunan Haikou'daki Hainan Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi'ndeki, 2020 Çin (Hainan) Tropikal Tarım Ürünleri Uluslararası Kış Ticaret Fuarı'nı ziyaret edenler, 18 Aralık 2020. (Fotoğraf: Luo Jiang/Xinhua)

Çin'in makro politikaların sürekliliğini, istikrarını ve sürdürülebilirliğini koruyacağını, düzenli ayarlamalar yapacağını ve "keskin dönüşler" yapmayacağını belirten Li, makro kontrol önlemlerinin hem piyasa kurallarına uygun olması hem de daha hedefli ve etkili olması gerektiğini kaydetti.

Çin başbakanı, Çin'in ekonomisini makul bir aralıkta çalıştırmaya ve istikrarlı ve sağlam bir gelişme sağlamaya çalışacağını, bunun da Hollanda ve AB ile işbirliği için daha fazla alan açacağını söyledi. Rutte ise, Çin'in, Hollanda'nın işbirliği yaptığı önemli bir ortağı olduğunu ve iki ülkenin pandemiye karşı ortak mücadelesinin iki taraf arasındaki dostluğu gösterdiğini söyledi.

Rutte, Hollanda'nın Çin ile ticaret ve ekonomi, yatırım, iklim değişikliği gibi alanlarda ikili işbirliğini daha da genişletme ve alışverişi güçlendirme konusunda istekli olduğunu söyledi. Rutte, Hollanda'nın AB-Çin yatırım anlaşması müzakerelerinin erken sonuçlanmasını beklediğini, bunun AB-Çin ilişkilerinin daha iyi gelişmesini sağlayacağını söyledi