Nepal'de Indra Jatra Festivali eğlenceli etkinliklerle kutlanıyor Nepal'de Indra Jatra Festivali eğlenceli etkinliklerle kutlanıyor

BEİJİNG, 13 Mart (Xinhua) -- Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, tarafların, Çin-Hindistan sınır bölgelerinde bulunan Batı Sektöründeki Fiili Kontrol Hattı (LAC) boyunca yaşanan sorunların çözümü için Ocak ayında düzenlenen bir önceki turda ele alınan konuları görüşmeye devam ettikleri belirtildi. Açıklamada, tarafların görüşmede, iki ülke liderinin geri kalan meselelerin mümkün olan en kısa sürede çözümüne yönelik rehberlikleri doğrultusunda, detaylı şekilde görüş alışverişinde bulundukları belirtildi.

Taraflar, bu şekildeki bir kararlılığın, Batı Sektöründeki Fiili Kontrol Hattı boyunca barış ve sükunetin yeniden sağlanmasına yardımcı olacağı ve ikili ilişkilerde ilerlemeyi kolaylaştıracağını yineledi. Açıklamada, iki tarafın aynı zamanda Batı Sektöründe sahada güvenlik ve istikrarı koruma kararı aldıkları belirtildi. Taraflar ayrıca, geri kalan meselelere en kısa zamanda her iki tarafça da kabul edilebilir bir çözüm bulmak için askeri ve diplomatik kanallar yoluyla diyaloğu sürdürme konusunda anlaştı.

Editör: İRFAN KARSLI