BEİJİNG, 28 Şubat (Xinhua) -- Bu yılın Çin ile Güney Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin 30. yıldönümünü simgelediğini belirten Wang, Çin ve Güney Kore'nin diplomatik ilişkilerin kurulmasının temelindeki asıl amaca yeniden dönüp bu amacı destekleyerek ikili ilişkilerin gelecekteki gelişimi için ortak bir plan yapması gerektiğini söyledi.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Wang, Çin'in Güney Kore'deki genel seçimlerin sorunsuzca ilerlemesini dilediğini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin seçim sonrasında istikrarlı bir geçiş yaşaması ve ara vermeksizin daha üst seviyelere ilerlemesini umduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı, Çin'in Güney Kore'nin Kore Yarımadası'ndaki barış sürecini desteklemek için gösterdiği çabaları memnuniyetle karşıladığını ve kapasitesi ölçüsünde destek sağlamaya devam etme niyetinde olduğunu belirtti.

Wang, Çin'in Kore Yarımadası'ndaki ilişkiler konusunda Güney Kore'yle olan iletişimi ve işbirliğini güçlendirmek istediğini de sözlerine ekledi. Chung Eui-yong da Güney Kore'nin Çin'in Kore Yarımadası meselesinde belirgin ve yapıcı bir rol oynamaya devam edeceğine inandığını ve bunu desteklediğini söyledi. Taraflar, Ukrayna'daki durum konusunda da fikir alışverişinde bulundu.

Editör: İRFAN KARSLI