Politika

Çin ve BAE'nin dışişleri bakanları telefonla ikili işbirliği hakkında konuştu

BEİJİNG, 14 Ocak (Xinhua) Çin'in BAE'nin Expo 2020 Dubai'deki Çin Pavyonu Ulusal Günü'nün sorunsuz ilerlemesine verdiği desteği takdir ettiğini belirten Wang, ülkesinin Expo'...

Abone Ol

BEİJİNG, 14 Ocak (Xinhua) Çin'in BAE'nin Expo 2020 Dubai'deki Çin Pavyonu Ulusal Günü'nün sorunsuz ilerlemesine verdiği desteği takdir ettiğini belirten Wang, ülkesinin Expo'yu BAE'nin uluslararası statüsünü ve etkisini geliştirmesine yardımcı olacak en başarılılardan biri haline getirme sürecinde BAE'yi desteklemeye devam edeceğini ve farklı alanlara yönlendirilmiş kalkınma için yeni alan açacağını ekledi. Wang, Çin ve BAE'nin kapsamlı stratejik ortaklar olduğunu ve çeşitli alanlarda ikili işbirliğinin Çin'in bölgedeki ülkelerle işbirliğinin ön saflarında yer aldığını kaydetti. Şeyh Abdullah, Çin'e Expo'ya başarılı bir şekilde ev sahipliği yapması ve Kovid-19 pandemisine karşı mücadele sürecinde BAE'ye verdiği değerli ve güçlü destekten dolayı teşekkür etti.

BAE Dışişleri Bakanı, ülkesinin Çin ile olan dostluğuna büyük önem verdiğini ve diplomasisinde her zaman ikili ilişkileri öncelik haline getirdiğini söyledi. Wang, Çin ile BAE arasındaki pandemiyle mücadeledeki işbirliğinin Kovid-19'a karşı uluslararası dayanışmada bir örnek teşkil ettiğini ve iki taraf arasındaki dostluğu ve karşılıklı güveni daha da derinleştirdiğini sözlerine ekledi. İki ülke arasındaki ikili ticaret hacminin ters esen rüzgarlara rağmen geçen yıl önemli ölçüde arttığını kaydeden Wang, Çin'in ikili ilişkilerin geleceğine güven duyduğunu, Çin-BAE ilişkilerinin kesinlikle daha dirençli ve istikrarlı hale geleceğini söyledi. Şeyh Abdullah, BAE'nin Beijing Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmasında Çin'i desteklediğini, Beijing Kış Olimpiyatları'na tam bir başarı dilediğini belirtti.