Çin

Çin ve ABD iklim eyleminin güçlendirilmesine yönelik toplantı yaptı

Abone Ol

BEİJİNG, 9 Eylül (Xinhua) -- Çin-ABD 2020'lerde İklim Eyleminin Güçlendirilmesi Çalışma Grubu Beijing'de ikinci toplantısını gerçekleştirerek iklim krizinin ele alınmasına yönelik görüşmelerini sürdürdü.

Çin Ekoloji ve Çevre Bakanlığı'ndan Pazar günü yapılan açıklamada, toplantıya Çin'in İklim Değişikliği Özel Temsilcisi Liu Zhenmin ve ABD Başkanı Uluslararası İklim Politikası Kıdemli Danışmanı John Podesta'nın eş başkanlık yaptığı belirtildi.

Görüşmelerde iki ülkenin 2030'a yönelik ulusal olarak belirlenmiş katkılarının uygulanması ve 2035'e yönelik ulusal olarak belirlenmiş katkılara ilişkin hazırlıkları ele alındı.

Taraflar çalışma grubu kapsamında enerji geçişi, metan, döngüsel ekonomi ve kaynak verimliliğinin yanı sıra düşük karbonlu ve sürdürebilir bölge/eyalet ve kentler gibi konular da dahil olmak üzere şu ana kadar gerçekleştirilen teknik ve politikalarla ilgili etkileşimden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Taraflar Azerbaycan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı'nda (COP29) ortaklaşa bir Metan ve Diğer Karbondioksit Dışı Sera Gazları Zirvesi düzenlemeye istekli olduklarını yineledi.

Taraflar diyalog ve işbirliği çabalarının daha fazla güçlendirilmesine ve diğer taraflarla birlikte COP29'un başarılı geçmesi için Azerbaycan'ın başkanlığını desteklemek üzere çalışmaya kararlı olduklarını belirtti.

COP29, Kasım 2024'te Azerbaycan hükümetinin ev sahipliğinde düzenlenecek.