Nie Haisheng, Liu Boming ve Tang Hongbo adlı astronotları taşıyan Shenzhou-12 insanlı uzay aracının dönüş kapsülü, Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Dongfeng iniş alanına indi. Hepsi iyi durumda olan üç astronot, dönüş kapsülünden çıktı. Bu vesileyle Dongfeng iniş alanı da insanlı uzay aracının araştırılması ve geri getirilmesinde ilk kez kullanılmış oldu.

Shenzhou-12 uzay aracı, 17 Haziran'da Çin'in kuzeybatısındaki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nden fırlatılmış ve uzay istasyonu çekirdek modülü Tianhe ile kenetlenmişti. Kenetlenmenin ardından, üç astronot çekirdek modüle girdi ve üç ay boyunca uzayda kaldı.

Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

Mürettebat, bir dizi uzay bilimi ve teknolojisi deneylerinin yanı sıra iki kez araç dışı faaliyet gerçekleştirdi. Astronotlar için uzun süreli konaklama, geri dönüşüm ve yaşam destek sistemi, uzay malzemelerinin temini, araç dışı faaliyetler ve operasyonlar ve yörünge içi bakım ile ilgili uzay istasyonunun inşası ve işletilmesi için kilit teknolojiler bu süre boyunca test edildi.

Editör: İRFAN KARSLI