Ekipte, Çin'in ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştiren Zhai Zhigang, Çin'in uzay istasyonunu ziyaret eden ve araç dışı faaliyetler gerçekleştiren ilk Çinli kadın astronot unvanını alacak olan Wang Yaping ve ilk kez uzaya çıkacak olan Ye Guangfu bulunuyor. Ekibe Zhai komutanlık ediyor. Astronotların Çin'in mürettebatlı uzay görevlerinin süresi açısından yeni bir rekor kırarak bu yıl Haziran ile Eylül ayları arasında 90 günü uzayda geçiren Shenzhou-12 mürettebatının süresini aşması bekleniyor.

Çin İnsanlı Uzay Ajansı'nın (CMSA) verdiği bilgiye göre, bir Uzun Yürüyüş-2F taşıyıcı roketinin üzerinde bulunan uzay aracı, Çin'in kuzeybatısındaki Gobi Çölü'nde bulunan Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nden fırlatıldı. Shenzhou-13 uzay aracı yörüngeye girmesinin ardından uzay istasyonu çekirdek modülü Tianhe ve kargo uzay araçları Tianzhou-2 ve Tianzhou-3'ten oluşan yörünge içi kombinasyonla kenetlenecek.

Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

Editör: İRFAN KARSLI