Xinhua

Çin UNRWA'ya üçüncü parti Kovid-19 aşı bağışını yaptı

RAMALLAH/GAZZE, 10 Mart (Xinhua) -- Ajansın açıklamasında, Filistinli mültecilerin korunmasına yardımcı olacak ve ev sahibi ülkelerin ulusal aşılama programlarına katkıda bulu...

Abone Ol

RAMALLAH/GAZZE, 10 Mart (Xinhua) -- Ajansın açıklamasında, Filistinli mültecilerin korunmasına yardımcı olacak ve ev sahibi ülkelerin ulusal aşılama programlarına katkıda bulunacak aşıların Şubat ayının son haftası itibarıyla Ürdün, Lübnan ve Suriye'de bulunan üç UNRWA faaliyet alanına teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu cömert bağış, Kovid-19 aşı tedarikindeki küresel sıkıntıların yanı sıra aşının dağıtımına ilişkin olarak bölgede yeni ortaya çıkan belirsizlikler karşısında da ajansın ihtiyaçlarına Çin'den verilen acil bir cevap oldu" denildi.

Açıklamada, Çin hükümetinin bu bağışla, "pandemi ve devam eden bölgesel çatışmalar yüzünden giderek daha fazla savunmasız kalan Filistinli mültecilerle açık ve net bir dayanışma mesajı gönderdiği" kaydedildi.

UNRWA Sağlık Departmanı müdürü Akihiro Seita bağışın, "Filistinli mülteciler için kritik bir koruma katmanı sunduğunu ve aşılara adil ve zamanında erişime katkıda bulunduğunu" söyledi.

Seita, "Bu aynı zamanda Filistinli mültecileri ulusal aşılama programlarına dahil etme nezaketi gösteren ev sahibi ülkelerle olan işbirliğimizi de güçlendirecek" dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Filistin Devleti temsilcisi Guo Wei de UNRWA'nın Ortadoğu'daki Filistinli mültecilere uzun bir süredir aralıksız sunduğu önemli yardım ve hizmetleri takdir ettiğini söyledi.

Guo, "Çin her zaman olduğu gibi UNRWA'nın çalışmalarını destekleyecek ve Filistinli mültecilere faydalı yardımlar sağlamaya devam edecektir" dedi.

Guo şöyle devam etti: "Çin'in Kovid-19 aşı yardımı, özünde gelişmekte olan ülkelerde aşılara adil erişimi hızlandırmak amacını taşıyan Küresel Aşı İşbirliği Eylem İnisiyatif'nin uygulanmasını hedefemektedir" dedi.

UNRWA'ya göre Çin, aşı bağışlarının yanı sıra Gazze'de bulunan Filistinli mültecilere acil gıda yardımlarının ulaştırılmasına destek olmak için düzenli mali katkılar da sağlıyor.