25-29 Eylül tarihleri arasında, çevrimiçi Çin edebiyatının dünya genelinde etkisini konu alan sergiler, forumlar, yuvarlak masa toplantıları ve pek çok çeşitli etkinliğin düzenlenmesi planlanıyor. Etkinliğin açılış töreninde, çevrimiçi Çin edebiyatının gelişim tarihi ve gidişatı, kapsadığı alanlar ile mevcut sorunları da dahil olmak üzere çevrimiçi Çin edebiyatının yurtdışında yayılmasını irdeleyen bir rapor açıklandı. Çin Yazarlar Birliği'ne (CWA) göre, 2020 yılı itibarıyla 10.000'in üzerinde çevrimiçi Çin edebiyat eseri yurtdışı pazarlara girerek 100 milyonun üzerinde yabancı okuyucuya ulaştı.

Çin çevrimiçi edebiyatının yayımlanmış 4.000'i aşkın fiziksel kitabının telif hakları dünya genelinde aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Rusya, Myanmar, Tayland, Malezya, Vietnam, Güney Kore ve Japonya'nın da bulunduğu çeşitli ülke ve bölgelere ihraç edildi. CWA Çevrimiçi Edebiyat Merkezi Müdür Yardımcısı He Hong, "Çin, uluslararası çevrimiçi edebiyatı konusunda fikir alışverişini teşvik edecek" diyerek, büyük bir veri merkezinin kurulacağını da sözlerine ekledi.

ABD, İtalya'dan kaçırılan 65 milyon dolarlık 600 tarihi eseri iade etti ABD, İtalya'dan kaçırılan 65 milyon dolarlık 600 tarihi eseri iade etti

Editör: İRFAN KARSLI