Çinli SAIC Motor, Avrupa Komisyonu'nu elektrikli araçlara yönelik vergiler konusunda duruşma yapmaya çağırdı Çinli SAIC Motor, Avrupa Komisyonu'nu elektrikli araçlara yönelik vergiler konusunda duruşma yapmaya çağırdı

BEİJİNG, 22 Aralık (Xinhua) -- Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA), ABD de dahil olmak üzere tüm dünyadan bilim insanlarının, Çin tarafından yayımlanan başvuru prosedürlerine riayet ederek uygun kanallar üzerinden Ay örnekleri için başvuruda bulunabileceğini duyurdu. Çin Ulusal Uzay İdaresi Sözcüsü Xu Hongliang söz konusu açıklamayı Cuma günü, ABD'nin Çin Büyükelçisi Nicholas Burns tarafından kısa süre önce sarf edilen sözlere yanıt olarak yaptı. Xu, Çin'in uzayda uluslararası işbirliğine büyük önem verdiğini ve uzayda ABD ile etkileşime her zaman açık olduğunu kaydetti.

China Daily gazetesinde yayımlanan bir habere göre, Washington'daki bir düşünce kuruluşu olan Dış İlişkiler Konseyi'nin ev sahipliğinde 12 Aralık'ta düzenlenen bir konferansa katılan Burns, Çin ile ABD arasında uzay işbirliğine ilişkin görüşünün sorulması üzerine, "Çinlilerin ABD ile çalışmaya pek ilgi gösterdiğine" inanmadığını söylemişti. Xu, ABD'nin bir yandan işbirliğini vurgularken, diğer yandan ülkedeki bazı kişilerin Çin'le uzay işbirliğini kısıtlayan ve "Wolf Amendment" olarak bilinen yasayı övmesi ve bunun kalıcı hale getirilmesini istemesinden doğan bariz çelişki karşısında şaşırdığını dile getirdi. Xu, "ABD kelime oyunu mu yapıyor yoksa suçu başkasına mı atıyor, anlamıyorum" dedi.

Editör: Şeymanur Erbay