Yurt

Çin Ulusal İklim Merkezi: Çin'in kuzeyi, 2021 sel sezonunu şiddetli geçirecek

Merkezin müdür yardımcısı Jia Xiaolong, şiddetli yağmurların Haziran'dan Ağustos'a kadar Çin'in kuzeybatısının doğu kısımları, İç Moğolistan Özerk Bölgesi ve Çin'in kuzeydoğus...

Abone Ol

Merkezin müdür yardımcısı Jia Xiaolong, şiddetli yağmurların Haziran'dan Ağustos'a kadar Çin'in kuzeybatısının doğu kısımları, İç Moğolistan Özerk Bölgesi ve Çin'in kuzeydoğusunu da içeren bölgelerde etkili olacağını söyledi. Sarı Nehir'in üst ve orta kesimlerinde, Haihe Nehri havzasının bazı bölümlerinde ve Songhua Nehri havzasında şiddetli sellerin yaşanabileceğini kaydeden Jia, Çin'in güneyinde bulunan İnci Nehri havzasının doğu bölümlerinde de su baskınları yaşanmasının beklendiğini ifade etti.

Çin'in bu yıl sel sezonununda zorlayıcı iklim koşullarıyla karşı karşıya kalabileceğini belirten Jia, aynı anda seller ile kuraklıklar, şiddetli hava koşulları ve daha fazla tayfunun meydana gelmesinin beklendiğini sözlerine ekledi. Kuraklıkların Chongqing, Hubei, Hunan ve Xinjiang'ın iç kısımlarını vurmasının beklendiğini söyleyen Jia, eyalet düzeyindeki bölgelerdeki yağışların yüzde 50'ye varan oranda düşebileceğini kaydetti.