Dünya

Çin Ulusal Enerji İdaresi Başkanı: Çin ve Arap ülkeleri enerji işbirliğini derinleştirmeli

Zhang bu açıklamaları, Perşembe günü Çin'in kuzeybatısındaki Ningxia Hui Özerk Bölgesi'nin merkezi Yinchuan'da başlayan ve halen devam eden 5. Çin-Arap Ülkeleri Fuarı kapsamın...

Abone Ol

Zhang bu açıklamaları, Perşembe günü Çin'in kuzeybatısındaki Ningxia Hui Özerk Bölgesi'nin merkezi Yinchuan'da başlayan ve halen devam eden 5. Çin-Arap Ülkeleri Fuarı kapsamında gerçekleşen bir forumda yaptı. Zhang, Çin ve Arap ülkelerinin kazan-kazan sonuçlara ulaşmak ve karşılıklı fayda elde etmek için geleneksel enerji alanında işbirliğini derinleştirmeleri ve güneş ve rüzgar enerjisi ile hidroelektrik ve nükleer enerji gibi temiz, düşük karbonlu enerjiye geçişi ilerletmek için el ele vermeleri gerektiğini kaydetti.

Zhang, Çin'in Arap ülkelerini, bölgede işbirliğini kolaylaştırmak için, Kuşak ve Yol İnisiyatifi çerçevesinde 2019 yılında başlatılan enerji işbirliği platformu Kuşak ve Yol Enerji Ortaklığı'na katılmaya davet ettiğini de sözlerine ekledi. Zhang, Arap ülkelerinin Çin'in ham petrol ithalatı için en önemli kaynak olduğunu ve Çin'in yatırım yaptığı bir dizi firmanın Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere Arap ülkelerindeki enerji projelerinde yer aldığını söyledi.