Dünya

Çin, ülke genelinde tüketim kampanyası başlatıyor

Ticaret Bakanlığı'nın ilgili bölüm ve bölgeler ile ortaklaşa düzenlediği Ulusal Tüketim Tanıtım Ayı, 1 Mayıs'ta başlayacak ve Mayıs ayı boyunca devam edecek. Bakanlığa göre, k...

Abone Ol

Ticaret Bakanlığı'nın ilgili bölüm ve bölgeler ile ortaklaşa düzenlediği Ulusal Tüketim Tanıtım Ayı, 1 Mayıs'ta başlayacak ve Mayıs ayı boyunca devam edecek. Bakanlığa göre, kampanya çerçevesinde ülke genelinde tüketimi artırmaya yönelik bir dizi faaliyet düzenlenecek.

Bu yılın söz konusu etkinliğin 10. yıl dönümü olduğunu hatırlatan bakanlık, kampanyanın iç talebi artırıp tüketimi hızlandıran üst düzey bir etkinlik haline geldiğini ifade etti. Kupon ve sübvansiyonlar da dahil olmak üzere bir dizi tüketimi teşvik edici tedbir de bu dönemde kullanıma sunulacak.

Giyim ile otomobilden mobilyaya kadar çeşitli ürünler sunacak olan 260'tan fazla e-ticaret işletmesi, çevrimiçi olarak düzenlenecek bir alışveriş festivalinde yer alacak. Çin Ticaret Bakanlığı, kampanyanın bir parçası olarak Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin merkezi Haikou'da, 7-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek ilk Çin Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı'nın bugüne kadar toplam 648 uluslararası ve 800'den fazla da yerli firmayı çektiğini belirtti.