İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Lübnan'da çağrı cihazlarıyla yapılan saldırıları kınıyoruz İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Lübnan'da çağrı cihazlarıyla yapılan saldırıları kınıyoruz

BEİJİNG, 21 Mart (Xinhua) -- Günlük basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang, yeni yardım gönderilmesi kararının, mevcut durumda yaşanan gelişmelere ve Ukrayna'nın gerçek ihtiyaçlarına dayandığını ifade etti. Çin Kızılhaç Derneği, daha önce Ukrayna tarafına 5 milyon yuan değerinde insani yardım ulaştırmıştı. "Çin, Rusya-Ukrayna çatışmasında yaşanan sivil kayıpları yakından takip ediyor" diyen Wang, uluslararası toplumun şu anki birinci önceliğinin olası büyük ölçekli insani krizle başa çıkmak olduğunun altını çizdi.

Çin'in Ukrayna'daki insani durumu hafifletmek için altı maddelik bir girişim ortaya koyduğunu ve insani yardım malzemeleri sağlamak da dahil olmak üzere somut adımlar attığını kaydeden Wang, "Çin, Ukrayna'daki durumu kolaylaştırmada yapıcı bir rol oynamaya devam edecek ve bu insani krizin üstesinden gelmek için de kendi çabalarını ortaya koymaya hala hazır" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI