Dünya

Çin, üç çocuk politikasını desteklemek için okul sonrası hizmetleri yaygınlaştıracak

Düzenlenen basın toplantısında ülkedeki tüm zorunlu eğitim kurumlarının sonbahar döneminden itibaren okul sonrası hizmet vereceğini ifade eden Lyu, ihtiyaç sahibi tüm öğrencil...

Abone Ol

Düzenlenen basın toplantısında ülkedeki tüm zorunlu eğitim kurumlarının sonbahar döneminden itibaren okul sonrası hizmet vereceğini ifade eden Lyu, ihtiyaç sahibi tüm öğrencilerin bu hizmetlere erişimini sağlamak için çalışılacağını vurguladı.

Lyu, okul sonrası hizmetlerin yerel günlük çalışma saatlerine bağlı olarak her okul gününde en az iki saat süreyle verileceğini belirtti. Yetkili, okulların gerekirse okul sonrası hizmetleri yaygınlaştırmaları ve bu hizmetlerin çekiciliğini en üst düzeye çıkarmaları için teşvik edileceğini bildirdi.

Çin'de Mayıs ayı sonu itibarıyla toplam 102 bin ilk ve orta okulda okul sonrası hizmete başlandığını vurgulayan Lyu, dersler sona erdiğinde aileleri tarafından zamanında alınamayan 65 milyon öğrencinin bu hizmetten yararlandığına işaret etti. Çiftlerin üç çocuk sahibi olmalarına izin veren bir kararı yayınlayan Çin, doğumları teşvik etmek için vergi indirimlerinden, daha fazla kreş ve esnek çalışma iznine kadar bir dizi destek tedbiri uygulamaya başlayacak.