Dünya

Çin Üç Boğaz Şirketi merkezini Wuhan'a taşıdı

Şirket, Pazar günü Wuhan'da yapılan bir törenle Hubei, Wuhan ve Üç Boğaz Barajı'nın bulunduğu Yichang kenti yönetimleriyle toplam değeri 364,5 milyar yuana (56,4 milyar ABD do...

Abone Ol

Şirket, Pazar günü Wuhan'da yapılan bir törenle Hubei, Wuhan ve Üç Boğaz Barajı'nın bulunduğu Yichang kenti yönetimleriyle toplam değeri 364,5 milyar yuana (56,4 milyar ABD doları) ulaşan planlanmış 154 büyük projeye ilişkin stratejik işbirliği anlaşmaları imzaladı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Lei Mingshan, Hubei'ye yerleşen şirketin, eyaletin pandemi sonrası toparlanmasını destekleyeceğini ve önemli ulusal stratejiye daha iyi hizmet vereceğini söyledi.

1993 yılında kurulan CTG daha önceleri Üç Boğaz projesinin inşasını amaçladığından Çin Üç Boğaz Projesi Şirketi olarak anılıyordu. Şirket günümüzde dünyanın en büyük hidroelektrik geliştirme ve işletme kuruluşu ve Çin'in en büyük temiz enerji grubu haline geldi. Haziran sonu itibarıyla şirketin devreye alınmış, kurulum aşamasında ve azınlık hissesine sahip olduğu kapasitelerden oluşan toplam kurulu gücü 140 gigavata ulaştı.