Milli eğitim bakanlığının ve Pekin Eğitim Müşavirliğinin yayınladığı resmi yazıda Çin’ de eğitim alan öğrenciler öncelikle Pekin Eğitim Müşavirliğinde özel öğrencilik dosyası açtırmalı akabinde Bakanlığın paylaştığı formu doldurarak Müşavirliğe iletmelidir. 

Pekin Eğitim Müşavirliğinin Twitter’ da (@PekinEgitim) yaptığı açıklamaya göre form doldururken dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsetti. 

Pekin Eğitim Müşavirliğinin Twitter’ da yaptığı açıklamaya göre bakanlık duyurusunda yer alan form doldurulmalı ve aynı zamanda Pekin Eğitim Müşavirliğinden özel öğrencilik dosyası açtırmalıdır. Özel öğrencilik dosyası açtırmak için doldurulan form Pekin Eğitim Müşavirliğinin mailine iletilmelidir.  

pwekin

Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi

Peki Formu doldurdunuz ama özel öğrencilik dosyası açtırmadınız, bu sorun teşkil eder mi?  

Özel Öğrencilik Dosyası açtırmamış olan öğrenciler Müşavirliğin Twitter’ da yaptığı açıklamaya göre formu doldurmuş olsalar dahi hazırlanacak isim listesinde yer alamayacaklar.  

Peki kimler başvurabilir? 

Türkiye Cumhuriyeti Pekin Eğitim Müşaviri Cansu KÖRKEM AKÇAY’ ın verdiği bilgilere göre; Çin’ de aldığı eğitim esnasında pandemi dolayısıyla Türkiye' ye geri dönen öğrenciler, daha önce Çin' e gitmemiş olan burslu veya ücretli eğitim alacak tüm öğrenciler formu doldurup özel öğrenci dosyası açtırabilir.  

Pekin Eğitim Müşaviri Cansu KÖRKEM AKÇAY 19 Ağustos' ta Zoom üzerinden online olarak bilgilendirme amaçlı bir toplantı yapılacağını iletti.

pekin eğitim müşaviri cansu hanım

Dosya açtırmak için ne yapmalıyım?  

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı yazıda yer alan linkteki formu doldurup Pekin Eğitim Müşavirliğine ileterek dosya açtırabilirsiniz. 

yyegm.meb.gov.tr/www/cinde-ogrenime-yuz-yuze-devam-etmek-isteyen-ogrencilerin-yapmasi-gerekenler/icerik/652  

Pekin Eğitim Müşavirliğine ait yazıyı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. 

pekin.meb.gov.tr/www/ozel-ogrencilikle-ilgili-sikca-sorulan-sorular/icerik/4%E2%80%A6  

Önemli Not: YURT DIŞINDA YÜKSEKÖĞRENİM GÖRECEK ÖZEL ÖĞRENCİLERİN İŞ VE İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 

Yurt Dışında Özel Öğrenci Olarak Öğrenim Görülmesine İlişkin Esaslar Madde 7 Ç bendi :  Bir ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenim amacına yönelik olmayıp tamamen isteğe bağlı olarak dil öğrenimi görenler, özel öğrencilik kapsamında değerlendirilmez.'  

Bu kapsamda usul-esaslara göre özel öğrencilik kapsamına girmeyen öğrenciler Çin'e dönüş sürecinizi okulunuz ve Çin Büyükelçiliği ile yürütebilirsiniz. 

Editör: Nur Çuhacıoğlu