Politika

Çin tüm tarafları soğukkanlılığını korumaya ve Ukrayna sorununu diyalogla çözmeye çağırdı

BEİJİNG, 22 Şubat (Xinhua) Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin bu çağrıyı günlük basın toplantısında dile getirdi. Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi...

Abone Ol

BEİJİNG, 22 Şubat (Xinhua) Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin bu çağrıyı günlük basın toplantısında dile getirdi. Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Salı günü erken saatlerde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi yaparak Çin'in Ukrayna krizi konusundaki tutumunu anlattı. Dışişleri bakanının telefon görüşmesinde "Çin Ukrayna'da gelişen durumdan endişe duyuyor ve Çin'in Ukrayna sorunu hakkındaki duruşu tutarlıdır" şeklindeki sözlerini aktaran sözcü, her ülkenin meşru güvenlik endişelerine saygı duyulması ve BM Şartı'nın amaç ve ilkelerinin savunulması gerektiğinin altını çizdi.

Sözcü Wang, Ukrayna krizinin mevcut durumunun yeni Minsk anlaşmasının etkin bir şekilde uygulanmasında yaşanan gecikmeyle yakından ilgili olduğunu ve Çin'in ilgili tüm taraflarla bizzat konunun esasına uygun temaslarda bulunmaya devam edeceğini söyledi. Sözcü Wang, Ukrayna'da durum giderek kötüleşirken Çin'in bir kez daha tüm taraflara itidalli davranma, "güvenliğin bölünmezliği" ilkesini uygulamanın önemini idrak etme, gerginlikleri yumuşatma ve farklılıkları diyalog ve müzakere yoluyla çözme çağrısında bulunduğunu söyledi.