Spor

Çin, Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlar trambolin finalinde hem altın hem gümüş madalya kazandı

Çin, Cuma günü Tokyo 2020'de kadınlar trambolin finalinde altın ve gümüş madalya kazandı. Zhu Xueying 56.635 puanla birinci oldu, Liu Lingling ise 56.350 puanla onu takip etti...

Abone Ol

Çin, Cuma günü Tokyo 2020'de kadınlar trambolin finalinde altın ve gümüş madalya kazandı. Zhu Xueying 56.635 puanla birinci oldu, Liu Lingling ise 56.350 puanla onu takip etti. Liu ve Zhu, birinci ve ikinci olarak final için hak kazandı. Zhu, ikinci rutinindeki olağanüstü performansıyla 16.200'lük bir uygulama skoru ile benzersiz bir 55.725 puanına layık görüldü, Liu ise her iki rutininde de 50.000'nin üzerine çıkarak sıralamada zirveye yerleşti. Çinli cimnastikçiler finalde en son performans sergileyen sporcular oldu ve madalya sahipleri tek bir rutin ile belirlendi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar trambolin cimnastiği finalinin ardından Çinli Liu Lingling'un tepkisi görülüyor, 30 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Cheng Min/Xinhua)

Liu finalden sonra acıyla yüzünü kapattı. Uçuş süresinde Zhu'yu 0.815 farkla geride bıraktı ancak bu skor altın madalya için yeterli olmadı. Aynı 15.000 zorlukla yarışan Zhu, uygulama ve yatay yer değiştirmede daha yüksek puanlar alarak nihayetinde Liu'nun 0.285 önünde yer aldı. Zhu finalden sonra, "Kürsüye çıkmak için çok çaba sarf ettim. Tokyo 2020'nin bir yıl ertelenmesiyle hazırlanmak için daha fazla zamanım oldu ve geliştirmek istediğim şeylere odaklandım. Performansımdan çok memnunum." dedi

Çinli Zhu Xueying, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar trambolin cimnastiği finalinde görülüyor, 30 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Cheng Min/Xinhua)

Liu ise "Çok, çok heyecanlıyım. Neredeyse emekli olma aşamasındayım, bu yüzden bu benim için harika bir dönüm noktası. Buradaki yarışa gerçekten odaklandım ve işe yaradığına sevindim." diye konuştu. 26 yaşındaki sporcu gözyaşları içinde "Altı yaşımdan beri bunun için gerçekten çok çalışıyorum. Olimpiyat madalyası kazanmak her zaman hayalimdi. Gümüş almak inanılmaz bir şey. Performansımla gerçekten gurur duyuyorum." dedi. Rio Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Britanyalı Bryony Page ise 55.735'lik derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu. Page, "Çok mutluyum, rahatladım ve yorgunum. Uzun bir gündü, uzun bir birikim oldu. Buna inanamıyorum. Bu sabah uyandığımda pek iyi hissetmiyordum, sadece antrenmanlarıma güvenerek sıralamaları geçtim ve finale kaldım." dedi. Londra ve Rio'da arka arkaya Olimpiyat şampiyonluğu kazanan Kanadalı Rosannagh McLennan, 55.460 ile dördüncü oldu. Japonya'nın 2019 Dünya şampiyonu Hikaru Mori ise ikinci rutininde mindere atlama hatası nedeniyle finale kalamadı.