Spor

Çin, Tokyo Olimpiyatları'nda 10 metre havalı silah karışık takım finalinde ABD'yi yendi

Tokyo Olimpiyatları'nda Salı günü gerçekleştirilen 10 metre havalı tüfek karışık takım final karşılaşmasında Çinli Yang Qian ve Yang Haoran çifti, ABD'li Mary Carolynn Tucker...

Abone Ol

Tokyo Olimpiyatları'nda Salı günü gerçekleştirilen 10 metre havalı tüfek karışık takım final karşılaşmasında Çinli Yang Qian ve Yang Haoran çifti, ABD'li Mary Carolynn Tucker ve Lucas Kozeniesky çiftini 17-13 yendi. Bu madalya, Asaka Atış Poligonu'nda düzenlenen kadınlar bireysel müsabakasında Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk altın madalyasını kazanan Yang Qian'ın ikinci altını oldu. Olimpik sporcu, böylece tek bir Olimpiyat Oyunları'nda iki altın madalya birden kazanan ilk Çinli atıcı oldu. Ülkesi ile teknik direktörünün verdiği destek için şükranlarını sunan 21 yaşındaki sporcu, "Böyle bir unvana sahip olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlıyım" dedi.

Tokyo 2020'de düzenlenen 10 metre havalı tüfek karışık takım madalya töreninde galibiyetlerini altın madalyalarını göstererek kutlayan Yang Qian (solda) ve Yang Haoran, 27 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Ju Huanzong/Xinhua)

Yang Qian, madalyalara rağmen kişiliğinden ödün vermeyeceğinin altını çizdi. Genç sporcu, "Ödül töreninden sonra her şey sıfırdan başlıyor. En başta neden bu işe başladığımı her zaman hatırlamam gerekiyor" dedi. Daha önce bireyselde aldığı bronz madalyanın ardından ilk Olimpiyat altınını kazanan Yang Haoran ise ikinci kez Olimpiyat Oyunları'na katılmaktan çok memnun olduğunu ifade etti.

Yang Haoran, "Büyük baskı altındaydım, fakat maç sırasında gerginliğimi kontrol etmeyi ve soğukkanlı olmayı başardım. Sonuçtan memnunum" dedi. Daha önce verdiği bir demeçte Paris'te düzenlenecek bir sonraki Olimpiyatlar için 50 metre tüfek üç pozisyonda yer almak istediğini söyleyen 25 yaşındaki sporcu, "Önümüzde hala uzun bir yol var, sadece sıkı çalışmaya ve gelişmeye devam" diye konuştu.

İki tarafın atıcıları da öyle formdaydı ki, maçta dört kez beraberlik yakalandı. Ancak Çin takımındaki iki Yang, rakiplerinin aldığı 20,8 puana karşı 21,3'lük skor kaydederek Çin atıcılık takımının üçüncü altın madalyasını kazandı. Bunun yanında, Yulya Karimova ve Sergey Kamenskiy'den oluşan Rusya Olimpiyat Komitesi takımı da Salı günü Güney Kore'yi 17-9 yenerek bronz madalya aldı.