Spor

Çin, Tokyo 2020'de 3x3 erkekler basketbolunda iki galibiyet aldı

Çin, Belçika karşısında başlangıçta 6-0 geriye düştü ancak mücadeleyi bırakmadı ve Hu Jinqiu'nun dört sayısı ve Li Haonan ile Yan Peng'in ikişer sayısı sayesinde durumu 9-8'e...

Abone Ol

Çin, Belçika karşısında başlangıçta 6-0 geriye düştü ancak mücadeleyi bırakmadı ve Hu Jinqiu'nun dört sayısı ve Li Haonan ile Yan Peng'in ikişer sayısı sayesinde durumu 9-8'e getirerek arayı kapattı. Skoru 13-10'a taşıyan Belçika arayı yeniden açsa da Çin bir kez daha oyuna asılarak skoru 13-13'te eşitledi. Çin, sonrasında da 5-1'lik bir seri yakalayarak skoru 18-14'e getirdi ve üstünlüğü elde etti. Ancak Belçika oyuna tutunarak skoru 20-20'ye taşıdı. Belçika'nın yedinci takım faulüne ulaşmasının ardından galibiyeti getirecek serbest atışı başarıyla kullanan Hu, takımını zafere taşıdı.

Hu, dokuz sayı ve dokuz ribaundla Çin takımının en skorer ismi oldu. Li ise altı sayı kaydetti. Oyunun en skorer ismi 10 sayıyla Thibaut Vervoort olurken, takımında onu 7 sayıyla Nick Celis takip etti. Belçikalı basketbolcu Rafael Bogaerts, oyun sonrasında yaptığı açıklamada, "Bu zor bir oyundu. Takımlarındaki iri oyuncularla mücadelede ve ribaundlarda sorun yaşadık" dedi.

Çinli basketbolcular galibiyeti birbirlerine sarılarak kutluyor. (Fotoğraf: Zhang Xiaoyu/Xinhua)

Çin, Polonya'ya karşı elde ettiği zorlu galibiyette maçın neredeyse tamamında geriden geldi. Ancak Polonya ne zaman arayı açmak istese, Çin bunu engellemek için elinden gelen her şeyi yaptı. Sağlam savunma, hızlı molalar ve 2-sayılık altı basket sayesinde Polonya 19-15 öne geçse de, 6-0'lık bir seri yakalayan Çin, Yan'ın oyunu kazandıran 2 sayılık atışıyla galibiyete uzandı.

Maçın en skorer ismi 12 sayı ve 10 ribaundla Hu olurken, Yan da takımına 5 sayıyla katkıda bulundu. Pawel Pawlowski de 7 sayıyla Polonya'nın en skorer ismiydi. Yan, "Enerji giderek daha da fazla artıyor. Yarın son maçımıza çıkacağız ve enerjimizi sürdürmeyi umuyoruz. Maçı dört gözle bekliyoruz. Kovid-19 sebebiyle güçlü rakiplerimizle hazırlık maçı yapmak için diğer ülkelere gidemedik. Bu turnuvada giderek daha güçlü hale gidiyoruz ve yapacak çok şey var" açıklamasında bulundu. Tokyo 2020'de iki galibiyet kazanan ve dört mağlubiyet yaşayan Çin, Salı günü gruptaki son maçında ev sahibi Japonya ile karşılacak.