Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, Perşembe günü düzenlediği bir basın brifinginde yaptığı açıklamada, birçok ticaret odasının raporunda olduğu gibi ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Japonya'nın ticaret odaları tarafından yayımlanan raporların da, yabancı şirketlerin Çin pazarına olan güvenini gösterdiğini söyledi.

Raporlardaki verilere atıfta bulunan Gao, Amerikan işletmelerinin yaklaşık üçte ikisinin ve AB firmalarının yüzde 59'unun Çin'deki işlerini genişletmeye karar verdiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı Sözcüsü, Japon firmalarının da yüzde 36,6'sının yatırımlarını artırmaya karar verdiğini kaydetti.

Gao, Çin ana karasına doğrudan yabancı yatırımın (DYY) geçen yılın ikinci yarısından bu yana sağlam bir ivme kazandığını da sözlerine ekledi. Çin Ticaret Bakanlığı verilerine göre fiili kullanımdaki DYY, ilk yedi ayda yıllık yüzde 25,5 artışla 672,19 milyar yuana yükseldi. Gao, Çin'in dışa açılmayı artırmaya, iş ortamını en iyi hale getirmeye ve yabancı yatırımcılarla işletmelerin bu ülkede gelişmesine yardımcı olmaya devam edeceğini söyledi.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI