Bakanlığın uluslararası ticaret ve ekonomik ilişkiler departmanından bir yetkili, anlaşmanın çok büyük bir pazar olan Çin'in avantajına tam anlamıyla katkıda bulunacağını ve Asya-Pasifik üyelerine de daha geniş pazar fırsatları sağlayacağını söyledi.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Yetkili, anlaşmanın tüm katılımcılarının Kuşak ve Yol projesi üzerindeki ülkeler olması sebebiyle, sınır ötesi kağıtsız ticaretin geliştirilmesinin Asya-Pasifik ticaretinin iç bağlantılarını büyük ölçüde destekleyeceğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu'nun (ESCAP) önayak olduğu anlaşma, BM çerçevesi altındaki ilk çok uluslu sınır ötesi kağıtsız ticaret anlaşması. Çin'in yanı sıra aralarında Rusya, Güney Kore, Hindistan ve Endonezya'nın da bulunduğu yaklaşık 30 ESCAP üyesi anlaşmaya dahil oldu.

ESCAP'a göre ticaretin geliştirilmesi ve kalkınmaya yönelik dijital ticaretin kolaylaştırılması önlemlerinin uygulanmasını hızlandırmayı amaçlayan anlaşma, farklı kalkınma düzeylerindeki tüm ülkelerin sınır ötesi kağıtsız ticarete katılma kapasitelerini geliştirmek için erişilebilir ve kapsayıcı bir araç olarak tasarlandı.

Editör: İRFAN KARSLI