BEİJİNG, 19 Ağustos (Xinhua) -- Çin Ticaret Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD Kongresi tarafından kabul edilen Çip ve Bilim Yasası'nın ilgili şirketlerin Çin'deki normal ekonomik, ticari ve yatırım faaliyetlerini kısıtlayan hükümler içerdiğini, bunun da ayrımcı, küresel yarı iletken tedarik zincirini kıracak ve uluslararası ticareti bozacak nitelikte olduğunu kaydetti.

Bakanlık sözcüsü Shu Jueting basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD mevzuatının ABD çip sektörüne sağlanacak büyük miktarda destekle tipik bir ayrımlaşmış endüstri destekleme politikası olduğunu söyledi.

Shu, ABD yasa tasarısının konuyla ilgili DTÖ kuralları ile açıklık, şeffaflık ve ayrımcılık yapmama ilkelerine uygun olması, küresel endüstriyel ve tedarik zincirlerinin güvenliğini, istikrarını korumaya ve parçalara ayrılmayı önlemeye yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü

Çin'in tasarıya şiddetle karşı çıktığını ve uygulanmasındaki ilerlemeyi takip etmeye devam edeceğini söyleyen Shu, Çin'in gerektiğinde meşru haklarını ve çıkarlarını korumak amacıyla güçlü tedbirler alacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Seyran Bayır