Çin

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı: Yabancı süt ürünleri şirketlerinin Çin'deki işlerini büyütmelerinden memnunuz

Abone Ol

BEİJİNG, 26 Haziran (Xinhua) -- Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Wang Shouwen, ABD Süt Ürünleri İhracat Konseyi Başkanı ve CEO'su Krysta Harden ile bir araya geldi. Wang ve Harden Salı günkü görüşmede ikili ekonomik ilişkilerin yanı sıra, süt ve diğer tarımsal ürünlerdeki ticari işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu. Aynı zamanda Çin'in uluslararası ticaret temsilcisi olan Wang, Çin'in ikinci en büyük süt ürünleri ithalat kaynağının ABD olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki süt ürünleri ticaretini karşılıklı fayda ve kazan-kazan işbirliği çerçevesinde en iyi örnek olarak nitelendirdi.

Wang ayrıca, ABD ve diğer ülkelerin süt ürünleri işletmelerinin Çin pazarındaki işlerini büyütmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan yardımcısı, işletmeler arasında ticaret ve yatırım işbirliğine elverişli, adil ve hakkaniyetli bir politika ortamının tesis edilmesinde her iki tarafın da işbirliği yapması temennisinde de bulundu. Harden ise ABD'li süt ürünleri şirketlerinin Çin pazarına büyük önem verdiğini ve Çinli meslektaşlarıyla uzun vadeli ortaklıklar kurmaya istekli olduklarını belirtti.

ABD'li yetkili, ABD Süt Ürünleri İhracat Konseyi'nin her iki ülkedeki süt ürünleri şirketleri arasındaki iletişimi güçlendirmenin yanı sıra, sektördeki ticaret, yatırım ve teknolojiler konusunda işbirliğini artırmak için de köprü görevi görmeye devam edeceğini ifade etti.