Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Ülkenin ekonomik planlamasının başındaki kuruluş olan Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu yakın tarihli bir video toplantıda, atılacak bu adımın temel malların arz ve fiyatlarında istikrar sağlamayı ve dalgalanmaların halkın hayatına etkisini azaltmayı hedeflediğini belirtti. Komisyon diğer beş devlet kurumuyla birlikte fiyat kontrol mekanizmasının geliştirilmesine dair ortak bir yönerge yayınladı.

Toplantıda anormal fiyat dalgalanmalarına karşı çalışmaların altı çizildi. Büyük fiyat dalgalanmalarının insanların temel geçimini etkilemesini önlemek için fiyat izleme, tahmin ve denetimle ilgili mekanizmalar ve sistemler kurulması çağrısında da bulunuldu. Yapılan toplantıya göre, toptan emtianın piyasa düzenlemesini geliştirmek ve mısır, buğday, yemeklik yağ, domuz eti ve sebze gibi temel malların tedarik zincirini düzene sokmak için de çaba sarf edilmesi gerekiyor.

Editör: İRFAN KARSLI