Sağlık

Çin, tehlikeli kimyasallar sektörünün taşınması sırasında doğacak riskleri önlemek için harekete geçti

BEİJİNG, 16 Şubat (Xinhua) -- Bakanlık yetkilisi Sun Guangyu düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda ülkedeki tehlikeli kimyasal madde sektörünün tesislerini doğu kıyı b...

Abone Ol

BEİJİNG, 16 Şubat (Xinhua) -- Bakanlık yetkilisi Sun Guangyu düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda ülkedeki tehlikeli kimyasal madde sektörünün tesislerini doğu kıyı bölgelerinden orta, batı ve kuzeydoğu bölgelerine taşıması sürecinin hızlandırılması nedeniyle bu adımın atıldığını söyledi. Kampanyanın, taşınma projelerinin hayata geçirileceği 21 eyaletteki belirli bölgelerde yürütüleceğini belirten Sun, bu yıl bu kapsamdaki 470'ten fazla projenin üretime geçmesinin beklendiğini belirtti.

Sun, kazaların önlenebilmesi için güvenlik risklerinin sağlam bir şekilde yönetilmesi gerektiğini söyledi. Sun, kampanya ile sektörde güvenliği sağlamak hedefiyle yeni ve mevcut projeler için daha sıkı bir değerlendirme süreci uygulanmasının ve güvenlik standartlarını karşılamayanlara karşı harekete geçilmesinin amaçlandığını vurguladı. Sun, 2019'dan bu yana Çin'in orta, batı ve kuzeydoğu bölgelerine, çoğunluğu Çin'in doğusundaki kıyı bölgelerinden olmak üzere tehlikeli kimyasallarla ilgili toplam 632 projenin taşındığını belirtti.